Draag bij aan het bestaan van Nomads Clinic | By Nature Films

Target reached
from €7.500 (100%)
Closed

Ieder jaar onderneemt Nomads Clinic, een maand lang, een gevaarlijke pelgrimage door de Himalaya van Nepal om de inheemse bevolking van medische hulp te voorzien. Het is van onschatbare waarde, met het oog op klimaat en sociale veranderingen, dat hun expeditie wordt gedocumenteerd. Daarvoor hebben we u nodig: er zijn nog een paar weken tot de reis, en nog €7500 nodig voor de laatste essentiële voorbereidingen. We geloven dat we dit samen voor elkaar kunnen krijgen!   

Elke zichzelf respecterende bergliefhebber heeft Nepal op zijn bucketlist. Maar de ware schoonheid van Nepal zijn niet de bergen maar de mensen die in hun schaduw leven. Het wordt de 20e pelgrimage die Zen boeddhist Joan Halifax (77), sinds de jaren tachtig coördineert om medische zorg te bieden op plaatsen waar er weinig tot geen is. Gedurende deze tijd is het Nepalese team gegroeid en vormt het nu een kern van goed opgeleide verpleegkundigen, tandartsen, artsen en gezondheidsmedewerkers en die terugkeren naar hun dorpen als medische professionals. 

Helpt u hen hun doel bereiken? Met uw bijdrage kunnen we non-profit organisatie Nomads Clinic, dat enkel uit vrijwilligers bestaat, een podium geven. Om zichtbaar te zijn om hun missie verder uit te  dragen en het erfgoed van Joan Halifax, de Nomads Clinic en dat van de inheemse bevolking op te tekenen. 

Met de klimaatcatastrofe, de inval van China in deze afgelegen en fragiele gebieden met als gevolg diepe veranderingen in cultuur en economie, zijn de uitdagingen voor deze uitgestrekte regio complex. Nepal is één van de landen met de laagste bijdrage aan het broeikaseffect. Maar het staat op de 4e plaats als het gaat om klimaatverandering en de effecten daarvan.   

Zelfs na de aardbeving in Nepal heeft Halifax niet overwogen om de plannen te staken. Ze beschouwt armoede en gebrek aan middelen als een voortdurende ramp in Nepal, en elk jaar besluit ze dat er geen reden is om de  afgelegen dorpen van Nepal te verwaarlozen. 

Laten we het samen mogelijk maken dat het elk jaar mogelijk blijft om, op de meest afgelegen plekken op aarde, medische  zorg te verlenen, Nepalese artsen op te leiden, educatie te geven en mobiele gezondheidsklinieken te realiseren. Met uw bijdrage kunnen we de pelgrimage filmen! Iedere euro wordt besteed aan het verkrijgen vergunningen en het inhuren van; gidsen, sherpa’s, een vertaler, uitrusting, tenten, zonnepanelen, generator, ezels en paarden. Het doelbedrag is nu €7.500. Zo geven we het project samen een vliegende start!

  • Met €50 komt u met uw naam op de aftiteling van de film. (Vul bij je donatie je voorletter en achternaam correct in)
  • Met €200 bent u verzekerd van een VIP stoel tijdens de première van de film gevolgd door een lezing van Joan Halifax en Q&A's. (Mail s.v.p. je naam en adresgegevens naar info@bynaturefilms.org)

De documentaire ‘In het hart van Humla' wordt gemaakt door Annegré Bosman en team van Stichting By Nature Films en is een zeer uitdagende film om te maken met betrekking tot afgelegen ligging, hoogte en culturele complexiteit maar we vinden dat het moet gebeuren. By Nature Films wil het voor non-profitorganisaties mogelijk maken om zichtbaar te zijn via film om zo bewustzijn en zichtbaarheid te creëren wat bijdraagt om meer aandacht te krijgen voor hun missie en financiering. Documentairefilms en foto’s zijn een krachtig medium om ogen te openen en veranderingen teweeg te brengen in attitudes en overtuigingen. Het is een verhaal van moed en visie en wijst op de rol die inheemse mensen, met name vrouwen, zullen spelen in de gezondheid van onze toekomst. Het wordt een indringende film, een ode aan unieke wereldverbeteraars en een film die inspireert en overtuigd om hetzelfde te doen.

De première van de film zal worden vertoond in het Eye Film Museum gevolgd door een lezing van Joan Halifax en Q&A’s. We willen het ook aanbieden voor (inter)nationale televisie en film festivals.