Een vak leren, midden in de woestijn! | SEKEM

from €3.000 (19%)
Closed

Bouwen aan een betere toekomst voor jongeren in Egypte.

Midden in de Egyptische woestijn, op de Wahat farm van SEKEM, start SEKEM een nieuwe praktijkschool. Voor jongeren die daar de kans krijgen een echt vak te leren en aan hun toekomst te bouwen. 

Egypte:

Egypte telt ruim 105 miljoen inwoners en groeit hard. Miljoenen jongeren zoeken naar werk. Een goede beroepsopleiding is belangrijk. Daarmee vind je een baan, of vaker nog: begin je je eigen bedrijfje. Goede vakopleiding is helaas schaars in Egypte. SEKEM ontwikkelde 20 jaar geleden een eigen model: Vocational Training Centre noemen ze het. Het motto is ‘learning by doing’ en ‘doing by learning’.

Vocational Training Centre

De praktijkschool op de ‘oude’ SEKEM farm in Belbeis biedt 3-jarige vakopleidingen in veel richtingen: hout en metaal, installatietechniek en zonne-energie, industriële electronica en computers, textiel, administratief werk en biologische landbouw en mechanisatie. De school telt nu 267 leerlingen, waarvan de helft vrouw (!). Door een combinatie van theorie- en praktijklessen worden ze klaargestoomd voor het zelfstandig bouwen aan hun eigen toekomst. Daardoor ontkomen ze aan de uitzichtloosheid en armoede waarmee zoveel jonge mensen in de Arabische wereld worstelen. Deze ervaring wil SEKEM nu in Wahat inzetten.

Nieuwe praktijkopleidingen bij SEKEM Wahat  

SEKEM’s nieuwe Farm in Wahat, El Baharya ontwikkelt zich snel. Greening the Desert: woestijn verandert hier in biodynamische landbouw gebied. Een nieuwe gemeenschap groeit. Afgelopen najaar is hier een Vrijeschool gestart. SEKEM gaat hier nu ook een nieuwe Praktijkschool beginnen. De lokale community en de wijdere regio kan dan zowel SEKEM’s vrijeschoolonderwijs als vakopleidingen volgen.  

Voor de start van het ‘Vocational Training Centre Wahat’ is natuurlijk veel nodig. Machines, apparaten en leermaterialen in vele soorten en maten moeten worden aangeschaft, docenten geworven en klaslokalen (duurzaam!) gebouwd. De docenten uit Belbeis zullen de nieuwe docenten in Wahat begeleiden en trainen.

Daarom doen we een oproep:

Help meisjes en jongens in de Egyptische woestijn een praktisch vak te leren en een toekomst te bouwen!

Over SEKEM:

SEKEM bestaat uit een gemeenschap van biodynamische landbouwbedrijven, verwerkende fabrieken, textielindustrie, een medisch centrum  en opleidingen van crèche tot universiteit. Duurzaam, sociaal en holistisch werkend, op alle terreinen. Een rolmodel voor velen.

www.sekem.com