Giro di SFYN | Slow Food Youth Network

from €3.500 (90%)
Closed

Wij, tien jonge voedselveranderaars, gaan fietsend naar het grootste Slow Food event ter wereld: Terra Madre Salone del Gusto in Turijn (Italië). Hier komt het wereldwijde Slow Food netwerk van boeren, vissers, chefs, kritische consumenten en andere voedselveranderaars samen om te werken aan een 'good, clean & fair' voedselsysteem. Wij willen deze mensen ontmoeten en nieuwe plannen smeden voor een duurzame toekomst en vroegen ons daarom af: waarom fietsen we niet naar Terra Madre, in plaats van een vliegreis of een autorit?

Met Giro di SFYN, naar de beroemde Italiaanse fietstocht, willen we op een duurzame manier de reis afleggen naar Turijn. Net als ons huidige voedselsysteem is ook de manier waarop we reizen niet langer houdbaar. Giro di SFYN legt het vergrootglas op ons reisgedrag en kiest voor een extreem alternatief: 1.250 km per fiets.

“We leven in een individualistische maatschappij, terwijl we samen moeten zorgen voor een betere toekomst. Dit is het moment om te laten zien dat het anders kan. Met Giro di SFYN dagen we onszelf fysiek en mentaal uit om te laten zien dat duurzame alternatieven mogelijk zijn én dat je samen veel verder komt dan alleen!”

— Jorrit Kiewik (Directeur Slow Food Youth Network)

Giro di SFYN start op 6 september. In 11 dagen leggen 10 jongeren 1.250 km af (met 12.500 hoogtemeters) en doorkruisen we 9 landen. Onderweg bezoeken we lokale producenten uit het Slow Food netwerk, laten we zien hoe SFYN jongeren verenigt die zich samen inzetten voor duurzame verandering en genereren we aandacht voor Slow Food en het achterliggende gedachtegoed.

Om de Giro di SFYN mogelijk te maken, gebruiken we net als bij de ‘echte’ Giro onder andere een volgauto en voedzame maaltijden. Daarom hebben we een bedrag nodig van €3500 om de eindstreep - en daarmee alternatieven voor onduurzaam reizen - te halen, zonder jullie komen wij er niet. Iedere €30,- helpt ons 10 km verder!

Via #GirodiSFYN is de reis via Instagram, Facebook en Twitter te volgen.

 

foto: Lian van Leeuwen (saltlakephoto.nl)

Giro di SFYN; help SFYN "slow" en duurzaam naar Terra Madre in Turijn reizen. Chef Naresh zal meefietsen. Hij vertelt je waarom we jouw hulp nodig hebben voor deze duurzame reis.

Slow Food Youth Network (SFYN)* is een internationale jongerenbeweging die zich inzet voor een good, clean & fair voedselsysteem. Voedsel heeft namelijk meer impact dat je denkt: het heeft raakvlakken met vrijwel alle maatschappelijke en ecologische uitdagingen van deze tijd. Als onderdeel van het internationale Slow Food netwerk willen wij lekker eten dat zo duurzaam mogelijk geproduceerd wordt en waarvoor de boer een eerlijke prijs krijgt.

SFYN gelooft dat wij, als jongeren, een belangrijke rol moeten spelen in de toekomst van de voedselproductie en -consumptie. Daarom brengen we jonge consumenten, producenten, boeren, koks en studenten dichter bij elkaar. Dit doen we door middel van eat-ins, proeverijen, evenementen zoals World Disco Soup Day, talkshow Als Warme Broodjes, campagnes zoals voedselonderwijs en projecten zoals de SFYN Academie.

* Voorheen kende je ons als de Youth Food Movement (YFM)