Kinderen voor plasticvrije wateren | Plastic Whale Foundation

from €5.000 (38%)
Closed

Onze missie

Plastic Whale is een social enterprise met een missie: plasticvrije wateren wereldwijd! Dit doen we door maatschappelijk bewustzijn te creëren voor het probleem, maar vooral door met zoveel mogelijk mensen te gaan plasticvissen. Met bedrijven, toeristen en stadsgenoten, maar ook met scholen. Want kinderen zijn de toekomst!

We Collect, We Create, We Educate

Over de afgelopen jaren zijn we met meer dan 20.000 mensen gaan plasticvissen (waarvan ruim 2.000 kids). Samen hebben zij bijna 200.000 PET-flessen uit het water gevist. Dit plastic wordt vervolgens geupcycled tot kwalitatieve producten, waaronder onze plasticvissloepen en sinds dit jaar ook high-end kantoormeubilair!

De Plastic Whale Foundation is hierin heel belangrijk. Vanuit de Foundation organiseren we namelijk het Scholenprogramma: een driedaags programma waaraan kinderen gratis kunnen deelnemen. Wat houden deze drie dagen precies in?

  1. LEARNING - les over de plastic soep en over Plastic Whale
  2. DOING - met de hele klas plasticvissen in Amsterdam of Rotterdam
  3. INVOLVING - workshop waarin kinderen aan de slag gaan met het vinden van creatieve oplossingen om de plastic soep tegen te gaan

Let's Start Doing!

Voor 2019 hebben we hoge ambities voor onze Foundation: het Scholenprogramma moet de rest van Nederland bereiken! En dat niet alleen. We willen het aantal kinderen dat sinds 2015 heeft deelgenomen verdubbelen! En dat kunnen we niet alleen. Help jij ons mee?

Jouw donatie maakt het volgende mogelijk:

  • € 15 - deelname 1 kind aan het Scholenprogramma
  • € 45 - deelname 3 kinderen aan het Scholenprogramma
  • € 150 - deelname 10 kinderen aan het Scholenprogramma
  • € 450 - deelname 1 hele klas aan het Scholenprogramma
  • € 5000 - deelname 1 hele klas uit elke provincie!

Wil je een klas uit jouw provincie opgeven? Doneer nu en stuur een mailtje naar foundation@plasticwhale.com!