Opereren voor een glimlach | Dokters van de Wereld

from €5.000 (68%)
Closed

Opereren voor een glimlach

In Tanzania kan een kind niet altijd geopereerd worden. Een operatie is meestal te duur, het ziekenhuis te ver weg of er zijn geen goed opgeleide chirurgen. Tijdens onze Operatie Glimlach missie geeft ons medische team training en samen met het lokale medische personeel opereren ze kinderen en jongvolwassenen. Middels een operatie krijgen deze kinderen weer een toekomst! In Tanzania halen namelijk veel kinderen die worden geboren met een hazenlip hun vijfde levensjaar niet, doordat ze niet goed kunnen eten en drinken. Ook kinderen met brandwonden, opgelopen omdat er vaak op open vuur wordt gekookt, lijden vaak maandenlang, soms jarenlang aan pijnlijke brandwonden en verminkingen omdat de kennis over brandwondenzorg ontbreekt. Operatie Glimlach is er voor deze kinderen!

Dit is Baraka Bura. Hij is geboren in Tanzania en is vijf jaar. Hij liep ernstige brandwonden op aan zijn hand, waardoor deze helemaal vergroeid was met zijn onderarm en hij zijn hand niet meer kon gebruiken. Via Operatie glimlach is hij geopereerd en is zijn hand recht gezet. Nu een jaar later kan Baraka zijn hand weer volledig gebruiken.

>> Lees in het Update tabblad meer over het verloop van het project

 Update 6/7/2018

Na een mooie chirurgische missie in Haydom Lutheran Hospital in Tanzania, is ons medisch team weer veilig terug in Nederland. Er zijn in twee weken tijd 36 patiënten geopereerd. Er werden vooral jonge kinderen geopereerd met ernstige littekens en vergroeiingen na brandwonden en kinderen met een hazenlip. Samen met het lokale team hebben we de patiëntjes goed kunnen helpen. Ouders, opa’s en oma’s waren erg blij met de hulp! Sommige mensen kwamen van ver en hadden een vermoeiende reis achter de rug, maar die reis was voor hen meer dan de moeite waard. Naast opereren brachten we de lokale artsen veel kennis bij. Dit deden we middels lezingen, workshops en trainingen op de OK.

Via deze crowdfunding hebben we het doelbedrag van 5000,- niet behaald, maar er zijn ook buiten de crowdfunding om donateurs geweest die Operatie Glimlach en de patiëntjes een warm hart toedragen.

Heel veel dank aan allen die deze missie mogelijk hebben gemaakt!

Bij deze missie blijft het niet. Onze samenwerking met het ziekenhuis gaat door en onze volgende reis naar Haydom staat gepland in oktober. We gaan dan patiënten opvolgen, nieuwe patiënten opereren en weer training geven.