Kinderen groeien door applaus | Studio 52nd

Target reached
from €5.000 (102%)
Closed

Wie zijn wij?

Wij zijn Studio 52nd. Wij kaarten maatschappelijke problemen aan via theater. Dat doen we door kinderen en jongeren uit achterstandsituaties een podium te geven. We nemen ze serieus door ze te helpen het verhaal te schrijven en spelen dat zij belangrijk vinden. Vanuit een volle theaterzaal krijgen ze daar applaus voor. Deze positieve ervaring helpt bij het vergroten van hun zelfvertrouwen.

Positieve ervaringen maken positieve mensen. Met jouw investering maken we samen het verschil.

Hoe ziet dat er bijvoorbeeld uit?

“Kinderen groeien door applaus”

Amsterdam-Oost heeft een aantal kansarme buurten. Tijdens ons project ‘Één op één’ werkt een professionele acteur of actrice samen met een kind uit deze buurt aan een stuk, geschreven door theaterschrijvers naar aanleiding van input van het kind. Dagenlang werken ze daar samen aan. De professionals doen dat op geheel vrijwillige basis.

Tijdens de vakantieweek ontdekken de kinderen dat ze er toe doen, dat ze de aandacht waard zijn. En dat je jezelf mag uiten. Ze leren wennen aan hun eigen stem, hun eigen kracht.

Uiteindelijk maken we van alle stukken een unieke voorstelling. Kinderen die niet altijd vanzelfsprekend deze mogelijkheid hebben, schitteren nu op het podium in de spotlights. Even niet worstelen met alles wat net niet lukt, maar een daverend applaus krijgen omdat ze iets bijzonders gedaan hebben.

Dit jaar bestaat Studio 52nd tien jaar en doen we ‘Één op één’ al voor de tiende keer! Daarom spelen wij de voorstelling “Fissa!”

Wat kan jij doen?

Dit jubileum laten we natuurlijk niet aan ons voorbijgaan. Hoe kunnen we dit beter vieren dan door een voorstelling te maken met onze kinderen! Het Tropentheater waar onze eerste ‘Één op één’ plaatsvond, gaat speciaal voor ons weer even open. De meest memorabele personages die de afgelopen 10 jaar bedacht zijn door kinderen uit Oost, zoals Stuntschaap, Poep & Zeep, Ferrari en Donut de moordenaar, komen daar nog eens voorbij. Dit keer in nieuwe avonturen uit de hoofden en harten van de kinderen van nu. 

Wij vragen jullie dit met ons mee te vieren, en samen met ons deze Eén-op-één mogelijk te maken.

Hopelijk voor de komende tien jaar! 


Cadeautip: envelop!

Met een bijdrage van 15 euro kunnen we zorgen voor limo en taartjes, zodat deze “Fissa” echt lit wordt!

Met 50 euro zorgen we voor mooie rekwisieten en een vet decor, zoals een Verkleininator op ware grootte, zodat de verbeelding van de kinderen tot leven komt.

Met 100 euro maken we een compleet Cactuspak op maat, want toffe kostuums zorgen ervoor dat de acteurs nog meer in de huid van hun personages kunnen kruipen.

Wat?!? Voor zo weinig? Ja, want bijna alle betrokkenen werken vrijwillig mee.

 

En dan nu... de tegenprestaties!

Doe je mee met deze actie? Dan zijn we je natuurlijk dankbaar en word je ook deel van het feest!

Voor 25 euro (Heel erg fijn!) hoor jij jezelf of een geliefde (naam) terug in de voorstelling.

Je dacht jezelf te kennen, maar voor 50 euro (Wat een mooi bedrag! merci!) krijg jij een personagebeschrijving met jouw naam zoals alleen Studio 52nd kinderen die kunnen schrijven.

Een bijdrage van 100 euro (Wauw, dankjewel!) maakt van jou een VIP met een speciale plek in de zaal, en een hapje en drankje na afloop aan je eigen tafel.

Voor 250 euro (Echt? Super!) ben jij onze gast op het 52nd kantoor. Wij zorgen voor een VIP lunch met een bezoek aan een openbare repetitie van het Nederlands Philharmonisch orkest.

Zie jij de absolute noodzaak van ons project en doe je mee met meer dan 250 euro (Eeuwige dank, sowieso!), dan maak je kans op een prachtig geknipt en geplakt portret door Ingrid Jongens, die onze in beperkte oplage uitgebrachte collage-posters maakte.